Botim i ri nga Elliot Moglica – New Publication by Elliot Moglica

Një bashkëpunim i ri i Botimeve M&B me poetin Elliot Moglica. Një novele në dy gjuhë; frëngjisht dhe anglisht. Së shpejti edhe në shqip… Titulli i librit (në anglisht & frëngjisht)/Title of the book (in English & French): Graft-of-Tree Short Stories (Volume 1) = Nouvelles de Elliott Moglica: Greffe d’un arbre (Volume 1) Autor/Author: Elliott Moglica Redaktor (në anglisht)/Editor (in …

Abdyl Frashëri – libër nga Prof. K. Frashëri

“Abdyl Frashëri Jeta, veprimtaria dhe shkrimet (1839-1892)” – libër i ri nga Prof. Kristo Frashëri Botimet M&B ISBN 978-9928-172-12-9 Formati: 160 x 235 mm Nr. i faqeve: 430 Çmimi: 1500 lekë …Abdyl Frashëri, i quajtur nga populli si Emir i Shqipërisë, hyri si protagonist politik në skenën e historisë së Shqipërisë në pranverën e vitit 1877, sapo u duk se …

Ahmet Zogu, vështrim historik nga K. Frashëri

“Ahmet Zogu – vështrim historik”, libër i ri nga Prof. Kristo Frashëri Botimet M&B ISBN 978-9928-172-22-8 Formati: 140 x 205mm Nr. i faqeve: 200 Çmimi: 1000 lekë Në debatin që po zhvillohet këto kohët e fundit rreth Ahmet Zogut si mbret i shqiptarëve, nëse duhet të nderohet, të kritikohet apo të dënohet – ka një pështjellim politik, juridik dhe historik, …

Kristo Frashëri: Etnogjeneza e shqiptarëve

Libri i ri nga Botimet M&B Kristo Frashëri: Etnogjeneza e shqiptarëve Vështrim historik ISBN 978-9928-172-11-2 Formati: 160 x 235 mm Nr. i faqeve: 272 Çmimi: 1300 lekë Monografia trajton që në hyrje problemin e metodikës dhe metodologjisë që kanë ndjekur deri sot dijetarët e ndryshëm dhe, pasi vihen në dukje dobësitë e disave prej tyre, sugjerohen kritere më shkencore në trajtimin …

Botim i ri nga Botimet “M&B”

Historia e Dibrës nga Kristo Frashëri “Historia e Dibres” – nje monografi historike per krahinen e Dibres pa kufinj, trajtuar shkencerisht nga Prof.dr. Kristo Frashërit, Anetar i Akademise se Shkencave te Republikes se Shqiperise. Libri eshte pajisur edhe me tregues emrash, vendesh dhe temash. Botimet “M&B” – Tiranë, 2012 Formati: 16 x 24 cm Nr. faqeve: 624 ISBN: 978-99956-04-82-0 Çmimi: 1500 lekë