Poemë për Gjeneralin Klark

Autori: Xhemail Ali Peci

Titulli i librit:

Poemë

Faqe 106

Formati: 140 x 205 mm.

ISBN: 978-99956-04-60-8

Çmimi: 1000 lekë

“Poemë për Gjeneralin Klark”, mëton ta gdhend në sfondin letrar e në një projeksion të veçantë poetik, figurën eminente të Gjeneralit Uesli Klark.

Poema për Gjeneralin Klark, projeksioni letrar nëpërmjet zbërthimit poetik që e vë gjakimin shekullor të shqiptarëve në prizmin lashtësi – rishlindje – sakrificë kundër prangave ideologjike e pushtuese; në prizmin e konferencave të padrejtësive të mëparshme historike dhe të konferencave të sotme që mëtojnë t’i përmirësojnë këto padrejtësi.

Librin Poemë për Gjeneralin Klark, mëtohet në mënyrë modeste t’i kthehet borxhi Henrik Longfellout për Poemën që ai pat shkruar për Gjergj Kastriotin – Skënderbeun, e megjithatë si një pe i kuq koinativ i përshkon të dy poemat lajtmotivi se: Dashuria për Atdheun është Ushtria më e fortë e një Kombi.